Leefbewustamersfoort

U bevindt zich hier: Home invis Brein

Brein

Het brein is de grootste generator van 'elektriciteit' in het lichaam en functioneert als een soort dataprocessor. Het vermogen van ons brein kunnen we beïnvloeden via onze neurotransmitters.  


Ons brein draagt dataprikkels over op basis van elektriciteit via zogenaamde neurotransmitters. Deze neurotransmitters bepalen de manier waarop ‘boodschappen’ door het lichaam worden verstuurd. Ze zijn niet alleen van belang voor je zenuwstelsel, maar bijvoorbeeld ook betrokken bij je motoriek, je immuunsysteem en pijnbeleving.

Wanneer de werking van je neurotransmitters verlaagd is, merk je dat bijvoorbeeld aan gevoelens van angst, toegenomen prikkelbaarheid, verminderde plezierbeleving, ongeremde of gebrek aan eetlust, trage stofwisseling, onvoldoende controle over je emoties, vermindering van je slaapkwaliteit en zelfs vermoeidheid.

Je centrale zenuwstelsel, je darm en je immuunsysteem gebruiken bovendien dezelfde neurotransmitters en hun bijbehorende receptoren. Er is dus een sterke relatie tussen je darmen, je hersenen en je immuunsysteem.

Wil jij inzicht in het prestatie- en herstelvermogen van jouw brein en neurotransmitters, lees dan verder over het laten bepalen van een Neuro4Profiel 

Vragen? Klik hier voor contactgegevens.

Contact

  • 3813RL Amersfoort 
  • +316 191 08 419