Leefbewustamersfoort

U bevindt zich hier: Home Diensten Personal DNA Profile

Personal DNA Profile

Ons DNA bevat de blauwdruk van het menselijk erfelijk materiaal en daarmee van ons biochemisch functioneren. In de genen is alles vastgelegd (genetica), maar niet alle genen zijn altijd actief (epigenetica). Slechte voedingsgewoonten, toxische stoffen en weinig lichaamsbeweging maken dat 'goede' genen uitgezet kunnen worden en 'slechte' genen aangezet. Naarmate er meer 'slechte' genen aanstaan en/of 'goede' genen uit, zullen we steeds meer zwaktes in ons dagelijks functioneren gaan ervaren. 

In het GeneCoach Personal DNA Profile worden ongeveer 120 genen onderzocht die betrekking hebben op de belangrijkste stofwisselingsprocessen in ons lichaam waar we invloed op uit kunnen oefenen. Vanuit de verkregen resultaten wordt een persoonlijk advies opgesteld betreffende voeding, leefstijl en voedingssupplementen in de vorm van een digitaal rapport. Dit advies geeft inzicht in welke voedings- en leefstijlpatronen aandacht verdienen om zo gezond en vitaal mogelijk oud te kunnen worden. 

Deze test hoeft niet herhaald te worden, omdat onze genen niet veranderen; wel de manier hoe we er dagelijks voor zorgen. In deze test wordt niet gekeken naar genen die betrokken zijn bij erfelijke ziektes. 
De verwerkingstijd tussen het moment van speekselafname en het bespreken van de resultaten en adviezen is zes tot acht weken. Alle gegevens worden vertrouwelijk behandeld en niet beschikbaar gesteld aan derden.

Doel van het Personal DNA Profile
Inzicht geven in de genetische aanleg voor het ontwikkelen van bepaalde ziektebeelden. Dit inzicht geeft handvatten om effectieve voedingskeuzes en positieve leefstijlaanpassingen te maken, om zo lang mogelijk te genieten van een optimale gezondheid.

Welke informatie wordt inzichtelijk?
• Brein prestaties

Geeft inzicht in factoren die jouw breinprestaties beïnvloeden, waaronder je genetische stressgevoeligheid en de invloed daarvan op breinprestaties zoals geheugen en breinherstelcapaciteit.

• Fysieke prestaties

Geeft inzicht in factoren die jouw fysieke prestaties beïnvloeden, waaronder je genetische spiersamenstelling, hartcapaciteit en welke trainingsvorm het best bij jouw genetische samenstelling aansluit.

• Herstel factoren

Geeft inzicht in belangrijke herstelfactoren, zoals ontstekingsgevoeligheid, oxidatieve stress en de ontgiftingscapaciteit met betrekking tot hormonen, medicatie, zware metalen, tal van toxinen en methylering.

• Leefstijl factoren

Geeft inzicht in de invloed van diverse leefstijlfactoren, waaronder behoefte aan rust, cafeïne gevoeligheid, lactose tolerantie, gluten tolerantie, alcohol verdraagzaamheid en en jouw reactie op nicotine.

• Macronutriënten

Geeft inzicht in jouw optimale voedingssamenstelling m.b.t. macronutriënten: koolhydraten, vetten en eiwitten.

• Micronutriënten

Geeft inzicht in jouw behoefte  aan specifieke micronutriënten: waaronder vitamine D, E, foliumzuur, B12, B6, ijzer en selenium.

 

Een Personal DNA Profile is een waardevolle investering voor iedereen die met specifieke klachten kampt of meer inzicht in zijn blauwdruk van de veelal complexe stofwisselingsprocessen van ons lichaam wil hebben.

Voor meer informatie of vragen, neem vrijblijvend contact op voor nadere toelichting of het inzien van een voorbeeld rapport. 

Lees ook:
Intakegesprek
Neuro4Profiel
Voedingsadvies
Vervolgconsult
Tarieven

Vragen? Klik hier voor contactgegevens.

Contact

  • 3813RL Amersfoort 
  • +316 191 08 419