Leefbewustamersfoort

U bevindt zich hier: Home Praktijk Werkwijze

Werkwijze

Het behandeltraject begint met het in kaart brengen van de lichamelijke, mentale en/of emotionele klachten die aanleiding gaven voor het maken van de afspraak. Daarnaast wordt besproken wat het gewenste resultaat is waaraan je wilt werken.

Inventariseren klachten/wensen
Om inzicht te krijgen in de huidige status van de gezondheid zal, afhankelijk van de klachten en wensen, een of meerdere analysemethodes worden gebruikt. 

Meestal wordt gestart met een algemene anamnese om een aantal basiszaken betreffende de gezondheid uit te vragen. Denk hierbij aan algemene medische gegevens, slaapkwaliteit, stoelgang, levensstijl, etc.
Daarnaast kan het waardevol zijn om het dagelijkse/wekelijkse voedingspatroon te bespreken. Daarbij is het belangrijk of er voedingsmiddelen zijn die eventueel slecht verdragen worden.
Ook wordt gebruik gemaakt van een Neuro4Profiel om inzicht te krijgen in de status van de vier belangrijkste neurotransmitters.
En soms is het raadzaam te onderzoeken of er een tekort of een overmaat van bepaalde stoffen in het lichaam aanwezig zijn. Dit kan dan via een bloed- of urineonderzoek gemeten worden.
In een later stadium kan er behoefte zijn om inzicht te krijgen in de genetische aanleg voor het ontwikkelen van bepaalde ziektebeelden. Hiervoor wordt de GeneCoach Personal DNA Profile gebruikt.

Met de verkregen gegevens wordt een behandelplan opgesteld, besproken en waar nodig op individuele wensen en mogelijkheden aangepast. Dit behandelplan zal veelal bestaan uit voedingsadviezen, leefstijladviezen en waar nodig advies betreffende het gebruiken van één of meerdere supplementen.
De complexiteit van de klachten, het beoogde resultaat en het gewenste tempo van behandelen bepaald uiteindelijk hoe het behandelplan wordt uitgevoerd (aantal behandelingen, doorlooptijd).  

Iets voor mij?
Wil je weten wat deze aanpak voor jou kan betekenen, maak dan een afspraak voor een vrijblijvend intakegesprek.

 

Lees ook:
Acacia Falkena
Achtergrond
Partners 
Privacy Policy 

Vragen? Klik hier voor contactgegevens.

Contact

  • 3813RL Amersfoort 
  • +316 191 08 419