Leefbewustamersfoort

U bevindt zich hier: Home Diensten Neuro4Profiel

Neuro4Profiel

Functie neurotransmitters
Neurotransmitters bepalen de manier waarop ‘boodschappen’ door je lichaam worden verstuurd. Ze zijn niet alleen van belang voor je zenuwstelsel, maar bijvoorbeeld ook betrokken bij je motoriek, je immuunsysteem en pijnbeleving.
Wanneer de werking van je neurotransmitters verlaagd is, merk je dat bijvoorbeeld aan gevoelens van angst, toegenomen prikkelbaarheid, verminderde plezierbeleving, ongeremde of gebrek aan eetlust, trage stofwisseling, onvoldoende controle over je emoties, vermindering van je slaapkwaliteit en zelfs vermoeidheid.
Je centrale zenuwstelsel, je darm en je immuunsysteem gebruiken bovendien dezelfde neurotransmitters en hun bijbehorende receptoren. Dit wijst op een sterke relatie tussen je darmen, je hersenen en je immuunsysteem.

Doel Neuro4Profiel
Een neuroprofielbepaling geeft inzicht in het prestatie- en het herstelvermogen van je neurobiochemische systeem. 

Presteren en herstellen
De vier belangrijkste neurotransmitters - Dopamine, Acetylcholine, GABA en Serotonine – zijn een belangrijke sleutel voor een goed prestatievermogen, zoals bijvoorbeeld bij sporten, je werk en/of je studie. Ze zijn ook een belangrijke sleutel om sneller te kunnen herstellen, vanwege hun invloed op je immuunsysteem, hormonen en je celstofwisseling. 
Een optimale werking van je neurotransmitters leidt dus tot een hoog prestatievermogen, terwijl een verminderde werking leidt tot een verlaagd herstelvermogen. 

Neuro4Coach

Neuro4Profiel
Een Neuro4Profiel geeft een interpretatie van je resultaten van de Braverman assessment. De werking van Dopamine, Acetylcholine, GABA en Serotonine kan hierdoor worden omgezet in een functionele score. Iedere neurotransmitter heeft eigen specifieke kenmerken van goed of verlaagd functioneren.
De resultaten zijn een weergave van dit moment. De functionaliteit van je neurotransmitters kan gericht worden verbeterd. Dit Neuro4Profiel wordt als basis gebruikt voor op maat gemaakte behandelingen van voeding, voedingssuppletie en leefstijl.

Achtergrond
Van Dopamine, Acetylcholine, GABA en Serotonine is bekend welke kenmerken je vertoont als hun functionaliteit optimaal is. Deze kenmerken zijn gebaseerd op meer dan 50 jaar onderzoeken en klinische observaties. 

Voor meer informatie of vragen, neem vrijblijvend contact op voor nadere toelichting of het inzien van een voorbeeld rapport. 

 

Lees ook:
Intakegesprek
Personal DNA profile
Voedingsadvies
Vervolgconsult
Tarieven

Vragen? Klik hier voor contactgegevens.

Contact

  • 3813RL Amersfoort 
  • +316 191 08 419