-
Weblink
OERsterk koken
OERsterk koken! krachtvoer voor de moderne mens
Auteurs: Jolanda Dorenbos en Richard de Leth
OERsterk koken! is een verrassende ontdekkingstocht vol tips, gezonde ingrediënten en smaakvolle recepten. Oeroude voeding uit de natuur, precies zoals onze voorouders het aten, maar dan nét even moderner. Naast snelle en simpele recepten bevat dit boek ook een minigids met voedingsinformatie.
Gezondheid en voeding hangen sterk met elkaar samen. Eten en drinken volgens de natuur haalt het beste in jezelf naar boven. Hoe kunnen we het roer omgooien en ons lichaam pure voeding geven? Welke voedingsmiddelen kun je beter vermijden, waarom en waar vervang je deze door?
Dit boek maakt ieder dieet overbodig. Door natuurlijke voeding kun je slank worden en blijven, zelfs op feest- en verjaardagen. OERfastfood is nooit eerder in een kookboek vertoond. Het laat zien dat gezondheid en genieten goed samengaan.
Door oervoeding word je zonder al te veel moeite slanker, energieker én gezonder. Dit is het geheim van OERsterk koken! Ontdek het zelf en geniet van een smaakvolle ontdekkingstocht.
-
Weblink
Hallo Paleo
Hallo Paleo - het oergezonde kookboek
Auteur: Willeke Linneman
Maak kennis met Leo. Hij staat symbool voor onze verre voorouder die leefde in het Paleolithicum (het oude stenen tijdperk). Leo at wat hij in de natuur kon vinden: mager vlees, vis, schaaldieren, groente, fruit, eieren, noten en zaden. Dit voedsel zorgde er voor dat hij gezond en fit was.
Genetisch lijken wij nog veel op onze voorouders. We hebben dan ook lange tijd op deze manier gegeten. Pas sinds de opkomst van de industriële revolutie zijn we steeds meer sterk bewerkte voeding gaan eten. Veel van onze dagelijkse producten zitten vol met suikers en e-nummers.
Sindsdien zien we een stijging van moderne welvaartsziekten zoals obesitas, allergieën en bepaalde vormen van kanker. Kunnen we deze ziekten bestrijden of voorkomen door weer net als onze voorouders te gaan eten? Dit boek helpt je daarmee op weg met praktische informatie en (h)eerlijke recepten!
-
Weblink
Oergondisch genieten
Oergondisch genieten - een moderne levensstijl vanuit de oorsprong
Auteurs: Ria Penders en Yvonne van Stigt
Het kookboek Oergondisch genieten leidt je naar meer gezondheid en vitaliteit. De basis van dit boek vormt oervoeding; de laatste wetenschappelijke onderzoeken geven aan dat oervoeding een van de meest optimale manieren van voeden is voor de mens.
Oervoeding is een eerlijke pure voeding met veel groente, fruit, noten, zaden, ei, vis en vlees. Alle recepten zijn vrij van de meest voorkomende allergenen zoals granen, zuivel, suikers, peulvruchten en planten van de nachtschadefamilie zoals aardappel en tomaat.
Het kookboek bevat veel inhoudelijke kennis om je inzicht te geven. Daarbij levert dit kookboek meer dan 250 praktische recepten om de overstap naar oervoeding zo eenvoudig mogelijk te maken. Het laat je zien dat oervoeding heel smakelijk is.
Oergondisch genieten is gemaakt door drie auteurs met ieder hun eigen achtergrond en discipline. Vanuit hun passie voor de heilzame werking van oervoeding hebben zij hun kennis en praktijkervaring gebundeld en samengebracht in dit bijzondere kookboek vol met wetenswaardigheden.
-
Weblink
Jelle's Makkelijke Moestuin
Jelle's Makkelijke moestuin
Auteurs: Jelle Medema en Saskia Naber
Het grote verschil met een normale moestuin is dat je kleine bakken gebruikt (meestal 1,20 bij 1,20 meter). Die verdeel je weer onder in vierkante vlakken van 30 bij 30 centimeter. Je vult de bak met een speciale aardemix en beplant elk vak met een andere groente.
Door zo te tuinieren zijn al je groentes makkelijk te bereiken en te verzorgen, voorkom je verspilling van zaad, water en meststoffen, hoef je bijna niet te dunnen en te wieden en is je moestuin heel gemakkelijk te onderhouden. Voor beginners en gevorderden, voor jong en oud. Bovendien kan je de bakken bijna overal plaatsen, zelfs op je balkon of je (dak)terras.
-
Weblink
De mooie voedselmachine
De mooie voedselmachine - de charme van je darmen
Auteur: Giulia Enders
De mooie voedselmachine van Giulia Enders is een vrolijk, open en informatief boek over de spijsvertering. Een verkeerde balans in je darmflora kan bijdragen aan overgewicht, depressie, allergieën of zelfs alzheimer.
Als je lekker in je vel wilt zitten, gezond oud wilt worden en gelukkiger wilt leven, moet je goed voor je darmen zorgen. Die zijn de belangrijkste adviseur van ons brein. De mooie voedselmachine is makkelijk te lezen en zit vol feiten, fabels, grapjes en de recentste wetenschappelijke inzichten. Giulia's doel: iedereen meer kans geven op gezondheid.
'Wie écht wil weten hoe de spijsvertering in elkaar steekt, van hap tot plons, leest De mooie voedselmachine.' **** NRC Handelsblad
'Goed werkende darmen zijn heel belangrijk voor ons welbevinden. De mooie voedselmachine draagt bij aan meer kennis over spijsverteringsziekten.' Maag Lever Darm Stichting
-
Weblink
Wat zit er in uw eten?
Wat zit er in uw eten? De gids die ervoor zorgt dat u zich niet langer vergiftigt
Auteur: Corinne Couget
Begin 2007 was Will Jansen voor een culinaire reis in Frankrijk en zag in een boekwinkel het boekje Additifs Allimentaires liggen. Hij was toen druk bezig met de Culinaire Almanak en vooral de wikkels van de kant-en-klaarmaaltijden die getest werden, hadden zijn aandacht getrokken. Op internetsites als www.aspartaam.com las hij een verontrustend verhaal over E-nummers die zonder enige terughouding aan zijn eten toegevoegd worden.
Het is geschreven door Corinne Gouget en het benoemt alle tot nu toe bekende E-nummers en hun bijwerkingen. Veertien jaar heeft Gouget onderzoeken en literatuur bestudeerd en dat alles opgenomen in een handzaam boekje. Will Jansen besloot de gids te vertalen voor de Nederlandse markt. Regelmatig kwam hij geschokt vertellen dat er zoutzuur, chloor of aluminium in zijn - en uw - eten zit. Gewoon eten dat we nietsvermoedend bij onze goedgesorteerde supermarkt kopen. En we eten zo gezond en bewust en we kopen biologisch, maar het zit echt overal in.